Rengøring Esbjerg området 1811Rengøring

8 gode tips til din flytterengøring

HAN06163

Du skal flytte, og lejligheden eller huset skal afleveres rengjort. Måske har du ikke ressourcerne til at betale dig fra en professionel flytterengøring, eller også kan du bare bedst li’ at gøre det selv. Uanset hvad, så har jeg her samlet 8 gode tips til dig, der skal i gang med den helt store flytterengøring!

1. Spindelvæv

Spindelvæv er alle rengøringsfolks mareridt. På en overskyet dag kan det være svært at få øje på, og derfor er det vigtigt at vide, hvor de små edderkopper kan finde på at efterlade deres spind.

Det er vigtig for det overordnede billede, når inspektøren kommer og laver sin udflytningsrapport, at vedkommende ikke pludselig får spindelvæv i hovedet. Her lister jeg de typiske gemmesteder op:

 • Langs dine lofter
  Især i alle hjørner gemmer der sig ofte spindelvæv. De kan dog også godt li’ at gemme sig langs lofterne og de øverste vægge hele vejen gennem boligen.
 • Bagved døre
  Brug gerne en støvkost bagved alle dine indvendige døre. Især hvis dørene for det meste står åbent, så ser edderkopperne det som det perfekte gemmested.
 • Bagved og under radiatorer
  Dette er nok de små krybs favoritgemmesteder. Her er succesraten for at finde spindelvæv nær 100%.
 • I smalle sprækker og hulrum
  Under trapper og mellem skabe kan der sagtens sidde spindelvæv.

2. Vinduesrammer

Du tænker måske ikke altid over det, men der samler sig masser af skidt inde i vinduernes rammer. Prøv at åbne et af dine vinduer helt, og så kig rundt i kanten. Hvis der ikke er beskidt eller sort her, så er du enten et rengøringsgeni, eller du bruger 1811 Rengøring ApS til at komme jævnligt i dit hjem! 😉

3. Filter og kant på opvaskemaskinen

Hvornår har du sidst åbnet din opvaskemaskine med det formål at gøre den rent? Nej, vel? Men det er altså én af de væsentlige ting, som en inspektør vil kigge efter.
Åben opvaskeren og tag filteret og proppen i bunden ud. Vask det op i hånden med almindeligt opvaskesæbe.
Herefter tager du en svamp og renser den indvendige kant af vaskemaskinen, både på lågen og på maskinsiden. Denne kant sørger for at holde maskinen tæt, så der ikke plasker vand ud på dit gulv når den er i gang, men den bliver altså ikke vasket sammen med resten af den indvendige maskine.
Du kan med fordel også købe en maskinrens og køre den igennem som én af de sidste ting.

4. Ovenpå køkkenskabe

I de fleste køkkener har man ting stående til opbevaring eller pynt på det øverste skabe i køkkenet. Og det er sjældent, at man faktisk får bevæget sig derop for at gøre rent.
Men dette sted er altså er paradis for støv og fedt, og det kan være rigtig svært at få rent, hvis man ikke kender den rette metode.
Hvis der er rigtig fedtet på oversiden af skabene, så brug en grundrens eller en greaser i din rengøring. Så skinner de igen på ingen tid!

5. Filtre i emhætte

Alle emhætter har filtre, hvor sod og fedt sætter sig under madlavning. Hvis disse ikke rengøres jævnligt, vil de fremstå gule og fedtede.
Læg filtrene i blød i varmt vand med grundrens, eller smid dem en tur i opvaskeren. Så er de klar til den næste beboer.

6. Fuger mellem klinker

Hvis du har klinker i køkkenet, på badeværelset eller andre steder i huset, så læg mærke til, om de ikke er mørkere end de var, da du overtog boligen. Rene fuger er vigtigt når det kommer til boligens helhedsindtryk, og derfor vil du nyde godt af, at rengøre disse.
Brug en god grundrens og en fugebørste når du laver rengøring af fuger. Du kan også med fordel anskaffe dig et børstesæt dit din skruemaskine, hvis det skal gå hurtigere og nemmere.

7. Afløb i bruser og håndvask

Afløb har tendens til at samle masser af hår og slam, og i værste fald kan det komme til at lugte. Sørg for at få gjort det rent inden udflytning, da det både kan afhjælpe grim lugt samt gøre at din bolig består flyttesynet uden anmærkninger. Se gerne vores guide til rengøring af afløb i afsnittet “Blog”.

8. Kalk og okker i toilettet

Kalk og okker i toilettet er uundgåeligt, især i områder med meget kalk i vandet. Du kan med fordel bruge lidt ekstra tid på rengøring at dit WC når du skal flytte. Se eventuelt vores guide til rengøring af toilet for et hurtigt og perfekt resultat.

Få et gratis tilbud på rengøring idag!

Få et gratis tilbud på rengøring idag!

Rengøring og vedligehold er ofte tidskrævende byrder i virksomheder og foreninger. Ved at overdrage ansvaret for disse opgaver til os, vil vi lette en byrde fra dine skuldre og på den måde skabe stor værdi.

Følg os på Facebook

Lidt info om os

1811 Rengøring ApS er et rengøringsfirma stiftet i 2019. Rene og pæne omgivelser skaber et solidt fundament for dagen. Vi engagerer os helhjertet inden for rengøring og kan tilbyde mange års erfaring. 

Rengørings "TIPS"

Andre services